Τα πλεονεκτήματα του ιβίσκου και πως να τον χρησιμοποιείς!

Όταν σκέφτεστε τον ιβίσκο, μπορεί να σας έρχεται στο μυαλό το φωτεινό, τροπικό λουλούδι που επιλέχθηκε για να αντιπροσωπεύει το Χαβάη.

Αλλά ήξερατε ότι αυτό το εντυπωσιακό λουλούδι κατέχει τόσα πολλά οφέλη, που αναφέρεται ως θεραπευτικό μέσο;

Αν και ο ιβίσκος μπορεί να χρησιμοποιείται συνήθως σε ζεστά και κρύα ποτά, στην πραγματικότητα χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή ιατρική για τη θεραπεία διαφόρων παθήσεων. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς αυτό το τροπικό λουλούδι μπορεί να ανακουφίσει τα σπασμένα, να μειώσει την άγχος και την κατάθλιψη και να βοηθήσει στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν ασθένειες.

Τα 2 κορυφαία οφέλη του ιβίσκου:

1. Καταπραΰνει τις κράμπες της περιόδου

Περίπου το 80% των γυναικών βιώνουν κράμπες κατά τη διάρκεια της περιόδου τους. Και ένα ποσοστό από αυτές τις γυναίκες έχουν τόσο έντονους πόνους ώστε δεν μπορούν να παρακολουθήσουν το σχολείο και τη δουλειά τους. Ευτυχώς, έχουν δει ότι ο ιβίσκος μπορεί να προσφέρει κάποια ανακούφιση.

Λόγω των αντιφλεγμονώδων και αναλγητικών ιδιοτήτων του, έχει αποδειχθεί ότι η ρίζα του ιβίσκου ανακουφίζει από τις κράμπες της περιόδου. Επιπλέον, διάφορα μέρη του φυτού έχουν χρησιμοποιηθεί στην αρχαία ιατρική για τη θεραπεία των πόνων των αρθρώσεων, του πόνου στο στήθος και των πονοκεφάλων.

Ο ιβίσκος μπορεί επίσης να προωθήσει την ισορροπία των ορμονών και να βοηθήσει στη μείωση κοινών συμπτωμάτων προεμμηνορροϊκού συνδρόμου, όπως το άγχος και ο εκνευρισμός. Την επόμενη φορά που θα αισθανθείτε καταθλιπτικοί λόγω της περιόδου σας, φτιάξτε ένα ζεστό κούπα ιβίσκου και τσαγιού με τζίντζερή δοκιμάστε το αναζωογονητικό νερό με φρούτα που προσφέρουμε!

2. Μπορεί να μειώσει την άγχος και την κατάθλιψη

Ξέρατε ότι οι γυναίκες έχουν το διπλάσιο ποσοστό διάγνωσης κατάθλιψης και άγχους σε σχέση με τους άνδρες; Αυτό μπορεί να αποδοθεί σε μεγάλο βαθμό στις ορμονικές αλλαγές και τις ανισορροπίες. 

Εκτός από την ανακούφιση των πόνων περιόδου, ο ιβίσκος μπορεί επίσης να είναι μια φυσική θεραπεία για την κατάθλιψη. Ερευνητικές μελέτες δείχνουν ότι οι φλαβονοειδείς στον ιβίσκο έχουν αντικαταθλιπτικές ιδιότητες και μπορούν να μειώσουν την άγχος και την κατάθλιψη. Σε μια μελέτη σε ζώα, τα λουλούδια του ιβίσκου ενισχύσαν τους δεκτές ντοπαμίνης (γνωστοί και ως χημικά της ευτυχίας).

Πώς να χρησιμοποιήσεις τον ιβίσκο και να τον εντάξεις στη διατροφή σου.

Υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι για να απολαύσετε τον ιβίσκο! Και χάρη στην πληθώρα των οφελών του για την υγεία, υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να τον προσθέσετε στη διατροφή σας.

Χάρη στην ελαφρώς ξινή του γεύση, ο ιβίσκος ταιριάζει σχεδόν στα πάντα! Δοκιμάστε να τον προσθέσετε σε τσάγια, χυμούς ή γλυκίσματα για ένα αντιοξειδωτικό οφέλος. Ή, δοκιμάστε τον στο νόστιμο μείγμα μας Moon Balance.

Χρησιμοποιώντας έξι συστατικά με υπερτροφές, αυτό το μείγμα επικεντρώνεται στις γυναίκες και βοηθά στη φυσική ισορροπία των ορμονών και στη μείωση των συμπτωμάτων της προεμμηνορροϊκής περιόδου και της εμμηνόπαυσης. Βρείτε το Moon Balance εδώ!

Σημείωση: Εάν λαμβάνετε φάρμακα ή είστε εγκυμονούσα, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν λάβετε αυτό το μείγμα.

Επιστροφή στο ιστολόγιο