Τα 5 πλεονεκτήματα των μήλων στην υγεία!

Τα μήλα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φρούτα στον κόσμο, με την αξία τους να έχει αναγνωριστεί από πολλές κουλτούρες και παραδόσεις. Ωστόσο, η αξία τους δεν περιορίζεται μόνο στην καλλιέργεια και την κατανάλωση τους. Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα που τα μήλα προσφέρουν στην υγεία μας, τα οποία αξίζει να τα γνωρίζουμε.

Τα μήλα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά

Τα μήλα είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμινών, μετάλλων και φυτικών ουσιών που συμβάλλουν στην υγεία μας. Περιέχουν βιταμίνη C, η οποία είναι σημαντική για την υγεία του ανοσοποιητικού συστήματος, ενώ επίσης περιέχουν βιταμίνη Κ, η οποία συμβάλλει στην υγεία των οστών μας. Επιπλέον, τα μήλα περιέχουν μέταλλα όπως το μαγνήσιο και το κάλιο, τα οποία είναι σημαντικά για τη λειτουργία του οργανισμού μας.

Ενισχύουν την υγεία του δέρματος και της καρδιάς

Ενισχύουν το δέρμα: Τα μήλα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, όπως η βιταμίνη C, που βοηθούν στη διατήρηση της υγείας του δέρματος. Η βιταμίνη C βοηθάει στη σύνθεση κολλαγόνου, που είναι απαραίτητο για την υγιή υφή και την ελαστικότητα του δέρματος. Επιπλέον, η κατανάλωση μήλων μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του δέρματος από την ηλιακή ακτινοβολία και την πρόωρη γήρανση.
Ενισχύουν την καρδιά: Η κατανάλωση μήλων μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη καρδιακών παθήσεων. Τα μήλα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, όπως η πεκτίνη, που βοηθούν στη μείωση του επιπέδου κακού χοληστερόλης στο αίμα. Αυτό μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών νοσημάτων, όπως η στένωση των αρτηριών και η καρδιακή ανεπάρκεια. Επιπλέον, τα μήλα περιέχουν κάλιο,

ένα μέταλλο που μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και να προστατεύσει την υγεία της καρδιάς. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "The American Journal of Clinical Nutrition" έδειξε ότι η κατανάλωση μηλόξυδου, που παρασκευάζεται από μήλα, μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση. 

Μειώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης

Η κατανάλωση μήλων μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα. Το υψηλό επίπεδο χοληστερόλης μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών προβλημάτων και άλλων ασθενειών. Η κατανάλωση μήλων μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της κακής χοληστερόλης (LDL) στο αίμα και να αυξήσει την καλή χοληστερόλη (HDL).

Υποστηρίζουν έναν υγιή έντερο

Τα μήλα εριέχουν φυτικές ίνες που ενισχύουν την πέψη και την κίνηση του εντέρου. Η πεκτίνη, μια αναλώσιμη φυτική ίνα που βρίσκεται στα μήλα, αποτελεί μια σημαντική πηγή προβιοτικών, που είναι απαραίτητα για τη διατήρηση ενός υγιούς βιοτικού κοινωνισμού. Τα προβιοτικά βοηθούν στην ενίσχυση των φρενών του εντέρου και στην προώθηση της υγείας του εντέρου, ενώ επίσης βελτιώνουν την απορρόφηση των θρεπτικών στοιχείων από τα τρόφιμα.

Το Gut Feeling Mix που περιλαμβάνει το μήλο ως κύριο συστατικό είναι ένα εξαιρετικό superfood για να φροντίσετε την υγεία του εντέρου σας και να έχετε πάντα μία καλή πέψη. Μαζί με πέντε άλλα συστατικά που είναι επίσης πλούσια σε φυτικές ίνες, μέταλλα και φυσικά πεπτικά ένζυμα, θα επωφεληθείτε από τη δύναμη των μήλων! Απλώς προσθέστε 2 κουταλάκια του Gut Feeling Mix στο νερό ή στο πρωινό σας smoothie.

Επιστροφή στο ιστολόγιο